2016 İdari Yargı Hakim Adaylığı Sınavı: Başvurular

 2016 İdari Yargı Hakim Adaylığı Sınavı Ne Zaman?

    2016 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-İdari Yargı),24 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da 2 oturum halinde uygulanacaktır.

2016 İdari Yargı Hakim Adaylığı Sınavı Başvurular

     Başvurular, 11-20 Ekim 2016 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri) aracılığıyla elektronik ortamda alınacaktır.

Sınav tercihlerine göre her bir sınav için ayrı ayrı olmak üzere, gerekli evrakı 11-20 Ekim  2016 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Hâkim Adaylığı Şube Müdürlüğüne bizzat teslim edecek ya da ilgilinin bulunduğu yer Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla (masrafı ilgilisi tarafından verilmek suretiyle) APS yoluyla gönderecektir. POSTA YOLUYLA YAPILAN BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEKTİR. 

Gönderilecek Evraklar:

1)Aday Başvuru Kayıt Bilgileri Formunu (ÖSYM başvuru merkezlerine yapılan başvurularda ÖSYM görevlisi tarafından verilen, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılan başvurularda elektronik ortamdan alınan sınava başvurulduğunu gösterir formun bir örneği), Bu formdaki ÖDEME kısmı ödendi olarak gözükmesi gerekiyor. Bu nedenle başvuru yaptıktan sonra sınav parasını yatırın ve tekrar çıktı alınız. 

2)Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet sayfasından temin edecekleri İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı Başvuru Formunu, ( bu form eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.),

3)Hukuk fakültesinden mezun olduğuna dair diploma veya mezuniyet belgesi ile yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olduğuna dair belgeyi, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olduğuna dair belgeyi(Belgelerin onaylı örneği de kabul edilir.), İlgili evrak aslı götürülerek oradaki yetkili tarafından da onaylatılabilir.

4)Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer verilip verilmediğinin tespit edilmesi amacı ile hukuk fakültesi haricindeki alanlardan mezun olanların ayrıca transkript belgelerini, Onaylı örneği olmasına gerek yok. Fotokopi yeterlidir. Bir önceki sınavda bu şekilde göndermiştim. Ayrıca orada ki yetkili size transkriptin gerekli olmadığını söyleyebilir. İlgiliye Hukuk Fakültesi mezunu olmadığınızı ve gönderilmesi gereken evraklarda bununda olduğunu belirtiniz.


Uyarı   :İİBF mezunları için belirlenen "yeterli hukuk dersi" kriterini çok fazla kafanıza takmayın. 1 veya 2 ders yeterli oluyor.

Uyarı  : Sınav ücreti tek sınav için 150 TL olup ödeme bilgilerinde sadece öğleden sonraki oturumların ödeme bilgisi gösterilmektedir. Sistemsel bir hatadan dolayı sabah oturumunun ödeme bilgileri gösterilmemektedir. ÖSYM'den detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sınav için nasıl bir çalışma yapmalısınız?
Ders çalışma programınız nasıl olmalı?
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Support : Actualtr | Gerçek | Haberler
Copyright © 2011. Kpss Görsel Eğitim - All Rights Reserved
Template Created by en yeni Published by Güncel
Proudly powered by Blogger