Kpss ve Öabt çalışma programı



Üniversitede Kullandığınız Kaynaklardan Sınava Hazırlanın

Tüm öğretmen adayları üniversitede okurken kullandıkları ders kitaplarını çalışmalarında kaynak olarak kullanmalıdır. Bu durum özellikle sayısal bölüm mezunu öğretmen adayları için çok faydalı olacaktır. 50 soru için verilen 75 dakikalık sürede konulara hakim olmak kadar süreyide çok iyi kullanmak önemlidir. Testte iyi bir sonuç elde edemeyen adaylar için yüksek puan alma şansı zor olacaktır. Öğretmen atamalarında ÖABT testinin önemi artık eğitim bilimleri testinin önüne geçmiş ve alınan atama puanına doğrudan etki etmiştir.

P121 Puanınız için ÖABT Her Şey Demek

Atamalarda kullanılan P121 puanına Genel Yetenek Testi için yüzde 15, Genel Kültür Testi için yüzde 15, Eğitim Bilimleri Testi için yüzde 20 ve ÖABT için yüzde 50'lik bir ağırlık etki etmektedir. Öğretmenlik yolunda adaylar için ÖABT'nin önemi bu ağırlıklarla net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

P10 Puanınızın Yüksek Olması Sizi Yanıltmasın

KPSS'de Eğitim Bilimlerinden iyi bir net çıkaran ve P10 puanı yüksek gelen adaylar öğretmenlik için avantajlı olduklarını düşünmemelidir. Bu puan türünün asıl dikkate alınan P121 puanına etkisi sadece yüzde 20 olduğu için öğretmen adayları en çok Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinde ortaya koyacakları performansa dikkat etmelidir.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Support : Actualtr | Gerçek | Haberler
Copyright © 2011. Kpss Görsel Eğitim - All Rights Reserved
Template Created by en yeni Published by Güncel
Proudly powered by Blogger