KPSS A; Anayasa Hukuku: Genel Değerlendirme ve Ders Notları

Arkadaşlar,

2018 KPSS A, KPSS B ve kurum sınavlarına hazırlık içerisinde olan adayların istisnasız tüm sınavlarının içeriğinde Anayasa Hukuku bulunmaktadır. Bu yazıda Anayasa Hukukuna dair güncel bir ders notu hakkında ve soru tarzı hakkında bilgi edinebileceksiniz.
 ÖSYM tarafından yapılan KPSS Alan sınavında Anayasa Hukuku alanında sorulan soruların tamamına yakını birebir Anayasa metninden gelmektedir. Sadece 2709 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası kanunundan çalışma yaparak bu alandaki tüm sorulara yanıt verebilirsiniz. Ayrıca bir kaynak almanıza gerek olmadığını söyleyebilirim. (Başlangıç metni de dâhil. Çıkmış soruları incelediğimde 1 soru “Başlangıç hükümleri ilkelerinden değildir” şeklinde gelmiş.)


ÖSYM arşivinde 2006-2017 yılları arasında yapılan tüm KPSS Alan sınavlarında Anayasa Hukuku alanında 39 soru sorulmuş ve 4 soru hariç hepsi belirttiğim kanun ile yapılabilecek sorulardır. Keza 39 sorunun 4 sorusu hariç tamamı “ 1982 Anayasasına göre…” ile başlamaktadır. Diğer sorular ise Türk Anayasa tarihi ve Anayasa değişiklikleri ile ilgilidir.

Bu hazırladığım kaynakta öncelikle Anayasa türleri ve Türk Anayasa gelişmeleri aktarılmıştır.

Diğer kısımlarda da 1982 Anayasası tüm maddeleri ile birlikte verilmiştir. Söz konusu yazıların birçoğu birebir Anayasa metninden alınmıştır. İlgilenen olursa diye “sarı zemin” veya “tablo” içerisinde ki yazılar konuya ilişkin ek bilgiler içermektedir. Bu bilgiler Anayasa Hukuku alanında belki işinize yaramayabilir. Ancak kurum sınavlarında karşınıza çıkabilmesi mümkün veya Genel Kültür olarak bilmek isteyebilirsiniz.

Söz konusu kaynak hazırlanırken kaynakçada belirtildiği üzere Kemal GÖZLER ’in “Anayasa Hukuku Dersleri” kitabından yararlanılmıştır.

Bu kaynak ile ilgili veyahut KPSS A, KPSS B ve kurum sınavları hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlar adreslerinden ulaşabilirler.
Söz konusu kaynak Google Drive aracılığı ile çevrimiçi ortamda sadece “Paylaşım Grubuna” sunulacaktır.  

 Herhangi bir değişiklik olduğunda ilgili düzenlemeler tarafımca yapılacak ve anlık olarak güncel halini sizlerde görebileceksiniz. Şuan ki hali Anayasamızın güncel son halidir. Herhangi bir hata bilgilendirmeleri ve önerileriniz için ilgili iletişim araçlarından ulaşabilirsiniz.





 
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Support : Actualtr | Gerçek | Haberler
Copyright © 2011. Kpss Görsel Eğitim - All Rights Reserved
Template Created by en yeni Published by Güncel
Proudly powered by Blogger