İİBF Mezunlarının İstihdam Olanakları

 

      İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olarak hangi mesleklere girebileceğimiz konusunda eksik fikir sahibi olanların sayısı hayli fazla olduğunu görüyoruz. Çoğu İİBF okuyan ve mezunu olan arkadaşlar dar bir iş alternatiflerinin olduğunu düşünerek büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.Ancak sanılanın aksine birçok A grubu kariyer memurlukları olmak üzere özel de de bir çok istihdam kapısı bizlere açık halde.


     Bunlardan bazıları;

  • aklınıza gelebilecek tüm kamu kurumların Denetçi, Uzman, Müfettiş kadroları
  • İdari Yargı Hakim Adaylığı
  • Kaymakam Adaylığı
  • Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı
  • özel veya kamu bankalarında uzman, gişe memuru, müfettiş kadroları,
  • giyim mağazaların veya marketlerin yönetici adaylığı kadroları,
  • iç denetçi sertifikası alarak tüm özel şirketlerde iç denetçi kadroları
  • Uzlaştırmacı (Detaylı bilgi için tıklayınız )


    İstihdam edilebildiğimiz tüm pozisyonların sınavlarında karşımıza 4 Ana Konunun çıktığını bilmelisiniz. Bunlar: Hukuk, İktisat, Maliye ve Muhasebe. Lisans eğitimi sırasında bu ana konularla ilişkili derslere önem vermeniz seçmeli derslerinizi bunlara uygun seçmeniz oldukça önemlidir. Bu ilişkili derslerde sadece dersi geçmeye değil konuyu kavramaya yönelik çalışmanız gerekiyor. Ancak lisans eğitimi sırasında çoğu arkadaşımızın bu farkındalıkta olmadığını görüyoruz. Bunun iki nedeni var. Birincisi okunulan bölümün kişi tarafından küçümsenmesi diğeri ise buna bağlı olarak kendisini nitelikli bir kişi olarak yetiştirmesinin gereksiz olduğunu düşünmesi. Bu iki nedene sebep olan ise diğer mesleklere (öğretmen, avukat, doktor) kıyasen istihdam olanağının zor olması yani gelecek kaygısı. Burada ki diğer bir önemli sorun ise az önce zikrettiğim mesleklerden (öğrentmen, avukat, doktor) farklı bir bölüm okuyan kişilere karşı çevrenin olumsuz algısı ve tavrı.
  
        Şimdi tüm olumsuzlukları bir kenara bırakıp karar verme zamanı.

     Hayalini kurduğun birçok mesleği kazanabilmen senin elinde. Mezuniyetinden sonraki planlamanı şimdiden düşünmeye başla. Ve hazırlıklarını yap.

     Ne yapacağına dair en ufak bir fikrin yoksa  bana ulaşabilirsin.

      Bir sonra ki yazı 2018 KPSS Alan sınavına hazırlıkta izlenebilecek yol haritası..





        
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Support : Actualtr | Gerçek | Haberler
Copyright © 2011. Kpss Görsel Eğitim - All Rights Reserved
Template Created by en yeni Published by Güncel
Proudly powered by Blogger