Sayıştay ve İdari Hakimlik Ders Çalışma Planım

     Arkadaşlar KPSS A sınavına hazırlık yapmış ve belirli bir alt yapısı olan kişiler  aşağıda benim çalıştığım şekilde bir tekrar dersleri ile hazırlıklarını sürdürebilir.

     Hazırlandığım ve başarılı olduğum tüm sınavlarda buna benzer tekrar dersleri yaptım. Plan size basit gelebilir. Ve yeterliliğini sorgulayabilirsiniz. Ama emin olun başarının anahtarı ne soru ne başka bir şey sadece ve sadece "TEKRAR".


1. Hafta  Borçlar Hukuku Mikro İktisat
2. Hafta Medeni Hukuk Makro İktisat
3. Hafta  Ticaret Hukuku Para Banka
4. Hafta  Anayasa Hukuku Maliye Teorisi, Kamu Harcamaları, Kamu Gelirleri
5. Hafta  İdare Hukuku Bütçe, Devlet Borçları,
6. Hafta  Ceza Hukuku Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi


     Dersler okuma yapılarak veya kısmen yazarak(özellikle mikro makro) tekrarlanabilir. Ama önerim sadece okuma yapmanız.(hukuk için) Tekrarları yazma ile yaparsanız sıkıcı olabilir(hukuk için). Ve muhtemelen tekrarları yarıda bırakırsınız. Bilinen bir konunun tekrarını yapmak kadar sıkıcı bir durum yoktur. Ancak zor olan da budur. Sabretmek ve vazgeçmemek. 11 sınava girdim. Hukuk, iktisat, maliye konularını defalarca tekrar yaptım. Bunca başarıyı vazgeçmemeye borçluyum.

     Sadece okuma ile tekrar yapılıp sınav geçilir mi demeyin tecrübe etmiş biri olarak; emin olun bu mümkün. Belirli alt yapınız var ve bilgiler sizde mevcut. Şuan için en önemli nokta o bilgilerin unutulmamasıdır. Bu da mümkün olduğunca tekrarlar ile mümkün.

     Söz konusu planda 6 hafta da bir konuları okumuş oluyorsunuz. 7 günde konuları bitirebilir miyim endişesine kapılmayın. Programda ki mantık rutin bir şekilde tekrarlar yapmak ve mümkün olduğunca fazla tekrarlamak. Sizin hızınıza veya anlama durumunuza göre tekrar sayısı azalacaktır belki ama başarı için elinizden gelenin en iyisini yapmış olacaksınız.

    Belirttiğim çalışma benim uyguladığım ve önerdiğim bir plandır. Esinlenerek farklı bir metot deneyebilirsiniz.
  
    Her şey gönlünüzce olsun.

    Başarılar dilerim.


Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Support : Actualtr | Gerçek | Haberler
Copyright © 2011. Kpss Görsel Eğitim - All Rights Reserved
Template Created by en yeni Published by Güncel
Proudly powered by Blogger