Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Sınavı İçin KPSS Şartı Getirildi!!!

     Sayıştay Başkanlığından yapılan duyuru aşağıda ki gibidir. 2017 ve sonraki yıllarda yapılacak olan Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı sınavları için artık KPSS48 puan türü ile başvurular kabul edilecek. Ve belirli sayıda aday yapılacak olan sınava katılmaya hak kazanacaktır.

6085 sayılı Sayıştay Kanununun 17 nci maddesine göre Sayıştay Denetçi Yardımcılığına giriş sınavı; eleme sınavı,  yazılı sınav ve mülakattan oluşmakta, eleme ve yazılı sınavları Başkanlığımız ile düzenlenecek protokol çerçevesinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilmekte olup, gelecekte açılacak Sayıştay Denetçi Yardımcılığı eleme sınavına girecek adayların belirlenmesinde, “KPSSP48” puan türü dikkate alınarak müracaatlar kabul edilecektir.  
 
Bu itibarla; Sayıştay Denetçi Yardımcılığı giriş sınavına katılmak isteyen adayların “KPSSP48” puanının hesaplanmasında kullanılan soruları cevaplamaları gerekmektedir.
.
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı giriş sınavı takvimi ayrıca ilan edilecektir.
 
 İlgililere önemle duyurulur.




KPSSP48 puanı test dağılımı;

Genel Yetenek 0,10
Genel Kültür   0,10
Hukuk             0,20
İktisat              0,20
Maliye            0,20
Muhasebe       0,20

     Söz konusu puanın hesaplanması için GY, GK, Hukuk ,İktisat ,Maliye ve Muhasebe testlerini çözmeniz gerekmektedir. İlgili testlerden herhangi birinden bir soru dahi çözmezseniz KPSS48 puan türünüz hesaplanmaz. Puan türünün hesaplanması için yukarıda ki testlerden her birinden en az 1 ham puanınız olmalıdır.Puanınız hesaplanmaz ise Sayıştay sınavlarına başvuramazsınız.
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Support : Actualtr | Gerçek | Haberler
Copyright © 2011. Kpss Görsel Eğitim - All Rights Reserved
Template Created by en yeni Published by Güncel
Proudly powered by Blogger