Android ve IOS'ta WhatsApp Çağrısı Nasıl Kaydedilir

 

WhatsApp, bir arama kayıt işlevini yerel olarak desteklemez. Ancak, aramaları kaydetmeniz gerekiyorsa, bunu mümkün kılmak için yapabileceğiniz bazı geçici çözümler vardır.


Aşağıdaki yöntemleri uygulamadan önce, alıcı taraftan aramayı kaydetmek için izin istediğinizden emin olun.


Android'de WhatsApp Çağrılarını Kaydedin

Android için Ses Kaydedici Uygulamasını Kullanma

Android'lerin telefonlarında genellikle varsayılan bir Ses Kayıt uygulaması yüklüdür ve bu uygulama WhatsApp sesli konuşmalarınızı kaydetmek için de kullanılabilir.


İlk olarak, WhatsApp'ı kullanarak bir arama başlatın

Ardından, aramayı hoparlöre koymanız gerekecek

Arama devam ettikten sonra, ana ekranınıza gidin ve Ses veya Ses Kaydedici Uygulamasını açın

Daha sonra ipucunuzda kayda başlayabilir ve akşam yemeğinden sonra kaydı durdurabilirsiniz.

Bununla birlikte, bu yöntemdeki kolaylığa rağmen, ses kayıt uygulaması ortamdaki her sesi kaydettiğinden, mükemmel bir ses kalitesi veya hatta net bir ses elde edeceğinizi garanti etmez. Daha iyi bir kayıt kalitesi için, bunun yerine üçüncü taraf uygulamalarını tercih edebilirsiniz.


Üçüncü Taraf Uygulaması Kullanma

WhatsApp çağrılarını kaydetmek için en çok önerilen uygulama, telefon görüşmelerini ve VoIP'yi (İnternet Protokolü Üzerinden Ses) kaydeden Cube Call'dır. WhatsApp, aramaları iletmek için VoIP'yi kullandığından, Cube Call en uygun gibi görünüyor, ancak yakalama, uygulamayı yalnızca cihazınızla uyumluysa kullanabilmenizdir. Bu, Android cihazınızın VoIP'yi desteklemesidir. Tahminde bulunma işini sizden uzaklaştırmaya yardımcı olmak için, Cube Call bu sayfada listelenen telefon birimleri için çalışır.


Cihazınızı yukarıdaki paylaşılan Google sayfasında listelenmiş olarak bulabilirseniz, devam edip Küp Aramasını Google Play'den yükleyebilirsiniz. Değilse ve hala denemek istiyorsanız, yine de devam edebilirsiniz.

Daha sonra, uygulamayı açın ve telefonunuzdaki belirli uygulamalara erişmesi gerektiğinde gerekli izinleri vererek ayarlayın.

Ardından, artık WhatsApp'ınızı açabilir ve bir arama yapabilirsiniz. Hoparlör moduna geçirmeniz gerekmez.

Arama devam ederken, ekranınızda, aramanızın kayıtlı olduğuna dair bir bildirim olarak otomatik olarak görünmesi gereken küçük bir mikrofon widget'ı görmelisiniz.

Bu görünmezse görüşmedeyken Cube Call uygulamasına gidin, sonra mikrofon widget'ına dokunun.

Ancak, bu hala işe yaramazsa, Cube Call cep telefonunuzu desteklemiyor olabilir.


İPhone'unuza WhatsApp Çağrılarını Kaydedin

Şimdi, iPhone kullanarak WhatsApp çağrılarını kaydetmek başka bir şey. İPhone'un güvenlik özellikleri olarak kısıtlamaları nedeniyle, sesli aramayı kaydetmek için kullanabileceğiniz çok fazla üçüncü taraf uygulaması yoktur. Bunu zorlamanın pek bir yolu yok henüz. En basit, basit ileri yöntem, WhatsApp çağrılarını kaydetmek için diğer cihazları kullanmaktır.


Telefon görüşmesi kayıtlarına ihtiyacınız varsa, iPhone'unuza telefon görüşmelerini nasıl kaydedeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.


Diğer Cihazları kullanarak kayıt

İlk seçenek, bir ses kayıt uygulamasıyla başka bir telefon kullanmaktır.


Bu WhatApp aramasını yapın, hoparlöre yerleştirin ve diğer telefonu kullanarak konuşmanızı kaydedin.

Başka bir seçenek, aramaları kaydetmek için belirli tümünü yakalama donanımını kullanmaktır. Deneyebileceğiniz çok kompakt bir cihaz, Amazon'da bulduğunuz RecorderGear PR200'dür.


Pille çalışan cihaz, konuşmanın her iki tarafını da kablosuz olarak kaydeder ve tek yapmanız gereken, WhatsApp'ta bir arama başlatmadan önce telefonunuzu ona bağlamaktır.

Bir kez bittiğinde, ucu, kayıtları almak için bir bilgisayara takabileceğiniz bir USB konektörü olarak işlev görür.


Sadece WhatsApp görüşmelerini değil, aynı zamanda iPhone'unuzdaki düzenli telefon görüşmelerini de kaydetmek için kullanabilirsiniz, burada belirtildiği gibi, RecorderGear PR200'ü nasıl kurabileceğinize dair ayrıntılı bir yöntem içerir.


Mac PC/Dizüstü Bilgisayar ve iPhone kullanarak kayıt

Bu sonuncusu, biraz karmaşık bir yöntem için, 3 cihaza, bir iPhone, bir Mac PC veya Dizüstü bilgisayara ve bir iPhone veya bir Android cihaz olabilecek bir birincil telefona ihtiyacınız olacak.


Birincil cihazınızın WhatsApp grup aramasını desteklemesi ve WhatsApp hesabınıza sahip olması gerekir.

Sırada, iPhone'u Mac cihazına bağlayın ve QuickTime'ı açın

Dosya'ya tıklayın ve seçeneklerden Yeni Ses Kaydı'nı seçin.

Ardından QuickTime'da kayıt düğmesini bulun ve ardından yanındaki aşağı doğru işaret eden oka tıklayın.

Açılır menüden iPhone'u seçin ve ardından kayıt düğmesine tıklayın.

PC'ye takılı iPhone'u kullanarak, birincil cihazınızı WhatsApp üzerinden arayın. Daha sonra, aramak istediğiniz kişiyi ekleyin, takılı iPhone'un kayıt arabulucusu olarak hizmet ettiği bir grup araması oluşturun.

Arama tamamlandıktan sonra, QuickTime'da kaydı durdurun ve PC'nize kaydedin.

Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Support : Actualtr | Gerçek | Haberler
Copyright © 2011. Kpss Görsel Eğitim - All Rights Reserved
Template Created by en yeni Published by Güncel
Proudly powered by Blogger