Matematik Problemlerini Çözmek için Google Lens Nasıl Kullanılır

 

Herkes matematik problemlerini çözmekten hoşlanmaz, ancak iyi haber şu ki, Google Lens bu konuda yardımcı olabilir. Artık bir fotoğraf makinesinin tek bir fotoğrafıyla, matematik problemlerine anında çözüm bulmak için Google Lens'i kullanabilirsiniz.


Google Lens aslında temel aritmetikten karmaşık cebirsel ifadelere, gelişmiş kalkülüsten, integrallere ve daha fazlasına kadar denklemleri çözebilir. Öğrencilerin matematik problemlerini öğrenmeleri ve çözmeleri için oldukça kullanışlıdır.


İlk olarak, yazılı bir matematik problemine sahip olmanız gerekir. Bir kağıt parçası üzerinde veya dijital bir ekranda olabilir. Daha sonra, Google Lens'in sizin için çözmesine izin verebilirsiniz. Bunun nasıl yapılacağı aşağıda açıklanmıştır:


1. Adım: Google Lens'e Ev Ödevi Modunda Erişin


Genel olarak, Google App üzerinden Android ve iOS cihazları kullanarak Google Lens'e erişebilirsiniz.


Google Uygulamasını açtıktan sonra, arama çubuğunun sağ tarafındaki Lens simgesine dokunun.


Ekranın alt kısmında, parmağınızı çekin ve Ev Ödevi moduna gidin.


2. Adım: Matematik Problemini Yakalayın


Kamerayı matematik problemine doğrultun ve ekrandaki çerçevenin içinde olduğundan emin olun. Deklanşör düğmesine dokunarak sorunun fotoğrafını çekin. Google Lens, tek bir çekimde bir dizi yazılı matematik problemini yakalayabilir.


Lens, çekilen fotoğrafı metin formatına dönüştürecektir. Dönüşümün doğru olup olmadığını iki kez kontrol etmek en iyisidir.


3. Adım: Çözmek için bir yöntem seçin


Analizine bağlı olarak, Google Lens size matematik probleminin cevabını nasıl alacağınız konusunda seçenekler sunabilir. Bunları Çözülmesi Gereken Adımlar altında görebilirsiniz. önerilen bir yönteme dokunarak matematik problemi için adım adım bir çözüm görebilirsiniz.


Yakalanan aynı görüntüden farklı bir sorunu çözmek için, çözüm kartının sağ üst köşesindeki T simgesine dokunun.


Resimde, çözmek için başka bir matematik problemi seçebileceğiniz sorulur.


Google Lens çözümü yeterince doğru değilse veya matematik problemi çok karmaşıksa, çözüme sahip olabilecek diğer kaynakların Google Arama sonuçlarının tamamını bulmak için ekranınızın altından yukarı kaydırabilirsiniz.


Ancak, sorun Google Lens'in yazılı sorundan yanlış rakamları tespit etmesiyse, yeniden yazmanız ve tekrar anlık görüntü almanız gerekebilir.


Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Support : Actualtr | Gerçek | Haberler
Copyright © 2011. Kpss Görsel Eğitim - All Rights Reserved
Template Created by en yeni Published by Güncel
Proudly powered by Blogger