İnsanların sizi iPhone ve Android'de WhatsApp Gruplarına eklemesini engelleme

 

WhatsApp'ın bugün dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olduğu kimseye sır değil. 2014 yılında Facebook tarafından satın alındığından beri, uygulama 2016'da 600 milyon kullanıcıdan şu anda bir milyardan fazla kişiye kadar giderek daha fazla popülerlik kazandı. Uygulama hem mobil platformlarda, iOS hem de Android'de ve son zamanlarda PC için WhatsApp'lı bilgisayarlarımızda mevcuttur.


WhatsApp'ın temel özelliklerinden biri ve muhtemelen en popüler olanı, kullanıcıların tahmin ettiğiniz gibi Whatsapp Grupları oluşturmasına izin veren Gruplar'dır. Gruplar aile, arkadaşlar veya iş arkadaşlarınızla iletişimde kalmak için mükemmeldir. Benim durumumda, örneğin, oğlumun anaokulu bakıcısı, tüm ebeveynleri çeşitli şeylerle güncel tutmak için WhatsApp Gruplarını kullanıyor, bu da bir aile olarak bizim için çok yararlı. Bu, özellikle ücretsiz olduğunda ve herkesin WhatsApp'ı yüklü olduğunda, kendi başına sahip olmak için harika bir seçenek olsa da, bazı insanlar sizi bilmediğiniz veya sadece içinde olmak istemediğiniz Gruplara davet ederek bu özelliği kötüye kullanmaktan hoşlanır.


Spam gönderenler bu özelliği, kimlik avına uğramış tüm Whatsapp Kişilerini gölgeli bağlantıları, ürünleri veya kötü amaçlı yazılımları tanıtan çeşitli gruplara toplu olarak davet etmek için de kullanır. Başka bir deyişle, neye girdiğinizi bilmiyorsanız, bilinmeyen Gruplardan uzak durmak en iyisidir. Neyse ki bizim için WhatsApp, herkes tarafından mı yoksa yalnızca kişileriniz tarafından mı davet edilmek istediğinizi seçmenize izin veren bir gizlilik özelliği ile birlikte gelir.


iPhone'da WhatsApp Grubu davetlerini yönetme

İPhone'da grup davetlerini kontrol etmek ve yönetmek, uygulamada ve şimdi işletim sisteminde yapıldığı için Android'e çok benzer. Ekran görüntülerinden de görebileceğiniz gibi, tek yapmanız gereken WhatsApp'ı başlatmak, Ayarlar'a ve ardından Hesap'a gitmek.


WhatsApp'ın Hesap bölümünde, Gizlilik ve ardından Gruplar'a gidin ve gelecekteki WhatsApp Grupları davetleri için kimleri beyaz listeye alacağınızı seçin.


Kişilerim Hariç... menüsü, seçilen kişilerin sizi herhangi bir gruba davet etmesini engellemenizi sağlar. Temel olarak, istediğiniz Whatsapp kişilerini buradan engelleyebilirsiniz.


Android'de WhatsApp Grubu davetlerini yönetme

Daha önce de belirttiğim gibi, Android'de grup davetlerini yönetmek, Whatsapp'ın arayüzünde yapıldığı için iOS'a oldukça benzer.


Whatsapp'ı başlatın, Ayarlar'a ve ardından Hesap'a gidin.


Hesap menüsünden Gizlilik'e ve ardından Gruplar'a gidin.


İPhone'da olduğu gibi, burada herkesin bizi herhangi bir gruba, yalnızca kişilerimize veya engelledikleriniz dışındaki tüm kişilere davet etmesine izin verebiliriz. Gördüğünüz gibi, tüm süreç oldukça basit ve anlaşılır ve çeşitli kötü amaçlı davetlere kapı açtığı için kesinlikle "Herkes" seçeneğini tutmamanızı öneririz.

Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Support : Actualtr | Gerçek | Haberler
Copyright © 2011. Kpss Görsel Eğitim - All Rights Reserved
Template Created by en yeni Published by Güncel
Proudly powered by Blogger